Thursday, 19 February 2015

Sambal Hitam Pamah Kulat



Sambal hitam ni masakan orang Pahang. I bukan orang Pahang tapi orang Selangor yg terjodoh dengan orang Pahang. Haha! Rejeki acik dpt belajar bt sambal hitam ngan mak mertua. Belajar pun sebelum kawen tapi timbul idea nak bt side income sambil jaga anak kat rumah bila anak dah masuk dua.

Sambal hitam ni ialah sambal ikan bilis cili api yg istimewa dia terletak pd asam belimbing buluh. Sedap makan ngan nasi, buh telur mata sebijik goreng sayur simple2 memang pembuka selera.



Sambal hitam version Pamah Kulat. Pamah Kulat ni nama kampung husband kat Ulu Dong, Raub. Ikan bilis gred AA, cili api kampung, boleh rasa texture ikan bilis dan tidak terlalu berminyak atau terlalu kering


ni review dr blogger/instafemes/twitfemes : +Ladynoe Mohamed 




Packaging ada dua; satu dalam peket dan satu lagi dalam container. Kalau pakai pos, ramai order sekali banyak jadi nak jimatkan kos pos buh dalam sealed plastic. Bayangkan yg order 10 peket bleh sumbat dalam sampul prepaid Pos Laju Rm9 tu je. Kalau dlm container, 4 ketul pun kalau timbang dah Rm12 walhal kalau dlm plastik Rm6. Double tu. Sapa yg tak kisah tentang kos pos laju boleh je request dlm container

HARGA :

Sepeket / Sebekas : 180-190 gram Rm10 sahaja

Extra extra pedas <- memang pedasssss sangat : Setiap peket extra Rm2. Kalau angkat sekali tiga peket Rm5. Maksudnya kalau angkat sepeket extra pedas Rm12, 2 peket Rm24 kalau 3 peket Rm35. Gitu

Extra masam : juga sama charge macam extra extra pedas. Both cili dan asam belimbing agak mahal ya. Kalau cili siam ye murah tapi i guna cili api kampung. Berdesing tapi sedap!


Testimonial dr customer lain





Banyak lagi nak share sebenarnya tapi sambung esok ok!

Sesapa nak tanya lebih lanjut pasal Sambal Hitam Pamah Kulat boleh whatsapp
0123306743




No comments:

Post a Comment